منتدى ذووق بنات

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى ذووق بنات

منتدى رااائع


    الباميا الناااشفه

    ملكه المنتدى
    ملكه المنتدى
    المديرة العامه للمنتدى
    المديرة العامه للمنتدى


    عدد المساهمات : 152
    تاريخ التسجيل : 10/09/2011
    العمر : 29
    الموقع : مصر

    الباميا الناااشفه Empty الباميا الناااشفه

    مُساهمة من طرف ملكه المنتدى الإثنين سبتمبر 12, 2011 10:45 pm

    الباميا الناشفة:
    باميه مجففة وبعدين نطحنها حتى تصير بودرة وبعدين
    تتعمل زى الملوخية الناشفة بالظبط لكن بدون طماطم يعنى نحمر توم وبعدين
    نحط البامية قليل جدا لانها بتتقل بسرعة وبعدين نحط عليها الشوربة و الملح
    ونقلب وتغلى غلوة واحدة فقط
    البصارة او بيصارو "بالفرعونى"
    ربع كيلو فول جاف بدون قشره
    ربطتين كزبرة خضراء
    بصلة متوسطة
    عدد من فصوص الثوم حسب الرغبة
    قليل من النعناع الجاف
    ملح و فلفل حسب الذوق
    - للتقلية عدد من فصوص الثوم مع كزبرة جافة او بصل


    الطريقة:

    -
    ينظف الفول و يضاف كمية من الماء كافية لسلقه , تضاف الكزبرة الخضراء و
    النعناع الجاف و البصلة و الثوم , يجب عدم وضع اى ملعقة اثناء تسوية الخليط
    لكى ينضج الفول و ندعه حتى يستوي تماماً .
    - بعد تمام النضج , ندع المزيج يبرد قليلاً ثم يخلط بالخلاط .
    - يعاد الخليط للنار قليلا و يتبل بالملح و الفلفل حسب الذوق .
    -
    تتم عمل التقلية بالثوم و الكزبرة الجافة المدقوقين جيدا و يحمر فى القليل
    من الزيت و السمن ثم يزين بها وجه الطبق او يتم عمل بصل محمر "شبه
    المستعمل فى الكشرى " وهو الافضل و تقدم .
    طاجن عكاوى
    نشترى العكاوى وهى "ديل البقرة او الجاموسة" وعشان كدة بتبقى عبارة عن فقرات عظمية
    نخليها
    نخلى العظم عن اللحم نسلق العظم عشان الشوربة واللحم نحمره مع بصل واى
    خضار تفضليه وبعدين شوية شوربة عكاوى السابق عملها وطماطم وصلصة طماطم
    وندخله الفرن

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد سبتمبر 29, 2024 4:25 am